U organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Regionalnog ureda Rijeka u srijedu 7. listopada održano je predstavljanje mjera za poticanje zapošljavanje mladih za obrtnike.
Mjere je predstavio ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, te je nakon toga odgovorio na brojna pitanja nazočnih obrtnika. Zaključeno je kako su mjere dobre i daju pozitivne rezultate, no što se tiče obrtnika usmjerenost mjere stručnog osposobljavanja samo na vezane obrte (za koje je potrebna odgovarajuća razina stručne spreme) u velikoj mjeri ograničava mogućnost njezina korištenja.

Ministar je izrazio spremnost da se ta činjenica uzme u obzir prilikom planiranja poticajnih mjera za naredno razdoblje.
Nakon predstavljanja mjera, predsjednik Obrtnička komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil sa suradnicima održao je radni sastanak s predstojnicom Regionalnog ureda Rijeka HZZZ  Jadrankom Tomašić na kojem je dogovoreno da će prestavnici ureda HZZZ održati niz edukatvinih radionica o poticajnim mjerama za obrtnike po udruženjima obrtnika u sastavu Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.