Obrtnička komora PGŽ je u sklopu svojih promotivnih aktivnosti održala prezentaciju upisa u strukovna zanimanja i strukovne škole na području Primorsko-goranske županije, u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Crikvenici, 19.2.2018. godine.

Prezentacija je bila namijenjena roditeljima, čija djeca u ovom trenutku polaze osmi razred Osnovne škole Vladimir Nazor,  te su ovom prilikom dobili sve važne informacije koje se odnose na strukovne škole u PGŽ i programe za koje obrazuju učenike.

U uvodnom dijelu prezentacije, Kristijan Koščić, dopredsjednik OK PGŽ i predsjednik Udruženja obrtnika Crikvenica, posebno je naglasio kako upravo u ovom trenutku postoji velika potreba poslodavaca za radnicima strukovnih zanimanja, te je pozvao sve zainteresirane roditelje i njihovu djecu, da razmisle o nastavku školovanja njihove djece, upravo u strukovnim programima (kuhar, slastičar, konobar, automehaničar, automehatroničar, vrtlar, cvjećar-aranžer, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, stolar i dr.).

Na samoj prezentaciji predstavile su se pojedinačno sljedeće strukovne škole putem svojih ravnatelja i profesora:

1. Strojarsko- brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja, Rijeka 

2. Trgovačka i tekstilna škola, Rijeka

3. Srednja škola dr Antuna Barca, Crikvenica

4. Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja, Rijeka

5. Graditeljska škola za industriju i obrt, Rijeka