U organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije danas je u Rijeci u ART kinu održana prezentacija obrtničkih i strukovnih zanimanja. Zanimljivoj jednosatnoj prezentaciji nazočilo je više od 300 učenika završnih razreda osnovnih škola s područja Primorsko-goranske županije.

Zanimanja su predstavili predstavnici strukovnih škola s područja Primorsko-goranske županije kao i uspješni obrtnici koji se bave pojedinim zanimanjima.

Dio je to projekta Obrtničke komore Primorsko-goranske županije kojim se u mjesecima prije upisnog roka u srednje škole učenicima završnih razreda osnovnih škola žele predstaviti obrtnička zanimanja i motivirati što veći broj njih da upravo ta zanimanja odaberu kao svoj budući životni poziv.  Uz ovaj centralni događaj projekta, predstavnici Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, udruženja obrtnika, škola i uspješni obrtnici promoviraju obrtnička zanimanja učenicima završnih razreda osnovnih škola  u prostorima njihovih škola na području cijele Primorsko-goranske županije.

Program sastavljen od zanimljivih promotivnih filmova i prezentacija, praćen motivirajućim riječima predstavnika škola i obrtnika, uz prigodnu modnu reviju, vodio je Dražen Turina – Šajeta.